Om Oss

Välkommen till Fueled by Earth! Vi uppskattar att du har många varumärken att välja på när det gäller produkter inom sportnutrition. Varför inte ägna en liten stund och läs lite om vilka vi är och vad det är som skiljer oss från andra företag inom samma bransch.

INTRODUKTION
Fueled by Earth började exklusivt med att enbart sälja online redan 2005. Sedan dess har företaget vuxit från att ha varit ett litet företag som huserade i en trång lagerlokal, till marknadsledande med 1500 m² stora faciliteter för lager och tillverkning i Colchester, Essex. Vi är sannerligen inte ett statiskt företag och som mål strävar vi efter att erbjuda det mest heltäckande sortimentet som finns på marknaden för kosttillskott inom hälsa-och performance – och dessutom till lägsta pris med allra högsta kvalitet!

HUR VI ARBETAR
Fueled by Earth är unika inom marknaden för sportnutrition. Vi säljer enbart direkt till kunden (dig!) och tillverkar största delen av våra produkter själva. Det innebär att vi kan sälja produkter till de absolut lägsta priserna, utan några mellanhänder som så många andra varumärken tvingas använda.

Genom att sälja direkt till dig som kund, undviker vi behovet av distributörer och återförsäljare som i sin tur höjer priserna för att tillgodose sin marknadsandel. Dessutom tillverkar vi de flesta produkter i egen regi, vilket innebär att vi kan hålla produktionskostnaderna minimala och undvika att anlita kostsamma, utomstående tillverkare.

VÅR FILOSOFI
DE LÄGSTA PRISERNA I EUROPA…
Fueled by Earth introducerades på marknaden 2005, orsakade vi en rejäl omvälvning inom industrin! Kunder hade aldrig tidigare kunnat få tillgång till högkvalitativa kosttillskott till så pass låga priser. Genom att kombinera vår direkta affärsmodell med en stor köpkraft för att kunna förhandla till oss de bästa priserna för råvaror, kan vi garantera att en majoritet av våra produkter erbjuds till Europas lägsta priser! Lita inte bara på vad vi säger… utan jämför själv för att se skillnaden!

KVALITÉ, KVALITÉ, KVALITÉ…
När det handlar om kvalité på våra produkter, är vårt motto enkelt – vi kompromissar inte. Vi kommer aldrig att kompromissa med kvaliteten för att få ner priset, varken nu eller i framtiden. Precis som vi vet att du inte gör det när det gäller vad du väljer att stoppa i din kropp! – Vi föredrar att samarbeta med några få tillverkare framför andra, och dessutom strävar vi efter att skapa långsiktiga samarbetsmöjligheter med dem. På så vis får vi inte bara de bästa priserna, utan kan också garantera kavaliteten på de produkter vi säljer.

Ta till exempel våra vassleprotein-tillvekare: vi har samarbetat med dem sedan 2005, så under tiden andra företag drar ner kvaliteten och förändrar sina produkter för att spara några få ören, eller till och med använda sig av flera tillverkare av olika klass, har vi sålt samma vassleprotein ( som är allmänt känt att ha den högsta kvaliteten i branschen) från allra första början.

Vi genomför dessutom oberoende tester av våra råvaror och andra ämnen vi använder i våra produkter. På de flesta produktsidor kan du hitta ett ´Certificate of Analysis´ tillgängligt för nedladdning. Denna certifiering ger våra användare en total trygghet kring att varje produkt håller vad den lovar, samt ger dessutom mer specifik information kring innehållet i produkten.

Vår övertygelse om att enbart erbjuda högkvalitativa produkter slutar inte här…. I själva verket startar allt redan vid tillverkningen! Eftersom vi kan tillverka en majoritet av våra produkter själva, har vårt erfarna produktionsteam möjligheten att övervaka hela processen – från råvara till slutlig produkt, och kan således försäkra kvalitén i varje steg av tillverkningsprocessen. Varje produkt som tillverkas av oss, är skapad enligt konstens alla regler, i vår temperaturkontrollerade och otroligt rena fabrik. Alla maskiner har specialtillverkats efter våra behov och är byggda i UK med högsta möjliga standard. Vi kompromissar inte med kvalitén någonstans och vi är stolta över att det ställningstagandet genomsyrar hela vår verksamhet.